O aeronavă de tip Sukhoi a aterizat de urgență aeroportul Sheremetyevo din Moscova / Video

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova. La bordul aeronavei izbucnise un incendiu în timpul zborului, relatează Reuters, citată de MEDIAFAX.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cuprins de flăcări se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei.

Înregistrări şi imagini postate pe reţelele de socializare au arătat că pasagerii au fost evacuaţi din avion pe tobogane, în timp ce mass-media rusă a transmis imagini cu avionul înconjurat de un nor gros de fum.

Aeroportul a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităţilor.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.

Unele surse susţin că informaţiile preliminare indică faptul că incendiul ar fi pornit la instalaţia electrică a aeronavei în timpul decolării. Potrivit membrilor echipajului, incendiul ar fi izbucnit după ce avionului a fost lovit de un fulger, relatează agenţia de ştiri Tass.

„Au fost 78 de persoane la bord, inclusiv membri ai echipajului”, a transmis Comitetul de Investigaţii din Rusia. „Conform ultimelor informaţii, 37 dintre aceştia au supravieţuit”, se menţionează în comunicat.

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou şi a aterizat forţat. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări, a precizat sursa menţionată mai sus.

Image
Image
Image