O comoară, valorând 1 milion de dolari, ascunsă în Munții Stâncoși de un colecționar excentric, găsită după 10 ani de căutări

O comoară, valorând 1 milion de dolari, ascunsă în Munții Stâncoși de un colecționar excentric, găsită după 10 ani de căutări

Zeci de mii de curajoși s-au aventurat în Munții Stâncoși din Statele Unite în ultimii zece ani pentru a căuta un cufăr de bronz plin cu monede de aur, rubine, smaralde și diamante. Aventura a luat sfârșit: comoara a fost găsită. 

Anunțul a fost făcut duminică de Forrest Fenn, un colecționar de artă și antichități în vârstă de 89 de ani. El este cel care a creat această vânătoare de comori, devenită celebră, relatează CNN, citată de Digi24

„Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. „Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar. 

Comoara a fost găsită acum câteva zile de un bărbat care nu a dorit să-i fie știut numele. El a dovedit că a găsit-o trimițându-i lui Fenn o fotografie a cufărului cu nestemate. 

Estimată la peste un milion de dolari, comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008. 

Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Unii au pus la îndoială că există cu adevărat o comoară ascunsă de Fenn, iar atmosfera aceasta este întreținută și acum de anunțul destul de misterios al găsirii ei de către o persoană rămasă anonimă. Fenn nu a spus decât că este cineva din estul Statelor Unite. Nu este clar, de asemenea, ce se va întâmpla acum cu comoara.  

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image