O familie care ”aştepta sfârşitul timpului”, descoperită într-o fermă izolată în nordul Olandei

O familie a fost descoperită de poliţie într-o ”cameră mică închisă”, într-o fermăizolată, în nordul Olandei, unde trăia izolată de ani de zile, ”în aşteptarea sfârşitului timpului” potrivit presei, relatează AFP, citată de News.ro.

”N-am mai văzut aşa ceva până acum”, a declarat Roger de Groot, primarul din Ruinerwold, satul în care se află această construcţie înconjurată de arbori, pierdută în mijlocul câmpului. ”Am descoperit şase adulţi care au spus imediat că formează o familie, un tată şi copiii săi. Toţi sunt majori, potritivt spuselor lor”, a anunţat poliţia într-un comunicat, după ce primarul a anunţat iniţial că este vorba despre şapte persoane.
Multe întrebări persistă cu privire la acest caz ciudat, într-o localitate în care nimeni nu pare să-i cunoască pe ocupanţii fermei şi nici să fie la curent cu prezenţa acestora în acest loc.

Familia deţinea o grădină de legume şi o capră pentru a se hrăni şi trăia într-o cameră ”în aşteptarea sfârşitului timpului”. Unii dintre copii ”nu aveau nicio idee despre existenţa altor persoane” în lume, a adăugat postul.
Nu se ştie dacă aceste persoane se aflau acolo de bunăvoie sau dacă au fost obligate să stea acolo.
Poliţiştii, care spun că studiază ”toate scenariile” posibile, au desfăşurat mijloace importante cu scopul de a străpunge misterul şi a afla ce făcea această familie, ai cărei membri sunt adulţi cu toţii, închişi în acest fel într-un spaţiu atât de mic.

Unul dintre fii, în vârstă de aproximativ 25 de ani, s-a dus duminică seara într-un bar în sat, într-o stare ”confuză”. Murdar, purtând haine vechi, cu părul lung, el cerea ajutor, a povestit la RTV Drenthe administratorul cafenelei, Chris Westerbeek.
Forţele de ordine au arestat un bărbat în vârstă de 58 de ani, locatarul fermei, ”pentru că nu a cooperat în anchetă”. El nu este tatăl familiei, iar anchetatorii se întreabă despre o eventuală legătură între acesta şi persoanele descoperite. În prezent, acest bărbat este interogat şi ţinut în detenţie.
Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Externe a anunţat că este vorba despre un cetăţean austriac, născut la Viena, şi că acesta trăieşte de mai mulţi ani împreună cu un grup de tineri într-un subsol. Mai mulţi dintre copii, acum adulţi, ”nu au fost înscrişi în registrul de naşteri”, a declarat, la rândul său, primarul din Ruinerwold și potrivit poliţiei numele niciuneia dintre aceste persoane nu figurează în vreo administraţie comunală.

Credit foto News.ro.

Image
Image
Image
Image