O profesoară și-a pierdut întreaga clasă, în urma cutremurului devastator din Maroc

copii elevi cutremur maroc victime
Sursa foto: captură video EuroNews
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Jurnaliștii de la BBC au publicat o poveste impresionantă, a unei profesoare din Maroc care și-a pierdut toți cei 32 de elevi în cutremurul produs zille trecute. Seismul a ucis aproape 3.000 de oameni, inclusiv acești copii, cu vârste între 6 și 12 ani.

 

Nesreen Abu ElFadel se afla în Marrakesh, dar Adaseel, satul de munte unde erau şcoala şi elevii ei, era mai aproape de epicentru, relatează BBC într-un reportaj citat de News.ro.

Profesoara de limbă arabă şi franceză s-a întors la Adaseel şi a plecat în căutarea copiilor. A descoperit că toţi cei 32 - cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani - muriseră.

"M-am dus în sat şi am început să întreb despre copiii mei: 'Unde este Somaya? Unde este Youssef? Unde este această fată? Unde este băiatul acela?". Răspunsul a venit câteva ore mai târziu: 'Sunt toţi morţi'. Mi-am imaginat cum ţineam în mână foaia de prezenţă a clasei mele şi puneam o linie pe numele unui elev, unul după altul, până când am şters 32 de nume; acum sunt toţi morţi", a povestit femeia pentru BBC.  Nesreen Abu ElFadel a relatatcum a auzit despre ce i s-a întâmplat lui Khadija, o elevă în vârstă de şase ani. Salvatorii au găsit trupul copilei întins lângă fratele ei Mohamed şi cele două surori ale sale, Mena şi Hanan. Toţi erau în patul lor - probabil dormind - în timpul cutremurului şi toţi mergeau la şcoala doamnei ElFadel: "Khadija era preferata mea. Era foarte drăguţă, inteligentă, activă şi îi plăcea să cânte. Obişnuia să vină la mine acasă, iar mie îmi plăcea să o învăţ şi să vorbesc cu ea", spune Nesreen. "Ultima noastră oră de curs a fost vineri seara, cu exact cinci ore înainte de cutremur. (...) Sunt în stare de șoc.(...) Oamenii mă consideră unul dintre cei norocoşi, dar nu ştiu cum pot continua să îmi trăiesc viaţa", a adăugat femeia, scrie News.ro.

Aceşti copii se numără printre cei aproape 3.000 de oameni ucişi de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Maroc, care a avut loc în seara zilei de 8 septembrie. Cele mai afectate zone au fost cele de la sud de Marrakesh, unde multe sate de munte, inclusiv Adassel, au fost complet distruse. 

Cutremurul a avut o magnitudine de 6,8 grade pe scara Richter. 

 

 

 

Image