O româncă a murit la Oktoberfest, în Potsdam, sub ochii iubitului ei

O româncă de 29 de ani a murit într-un accident șocant care s-a petrecut la Oktoberfest, în Potsdam. La câteva zile după tragedia care a avut loc într-un parc de distracții, lumea încă se întreabă cum s-a putut întâmpla. Între timp, mai multe persoane au fost puse sub acuzare.

Andrada C. a fost lovită de un braț hidraulic de la caruselul „playball” și a murit pe loc. Românca și iubitul ei, Grigore, lucrau la firma care administrează parcul de distracții. Bărbatul a încercat cu disperare să-și salveze iubita, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru Andrada, relatează site-ul bz-berlin.de, citat de Digi 24. Andrada şi Grigore erau de serviciu în urmă cu o săptămână. Accidentul s-a produs în momentul în care cei doi verificau dacă barele de siguranţă ale caruselului erau puse corect, moment în care instalația s-a pus în mișcare, iar Andrada a fost lovită puternic și ucisă. Grigore s-a aflat în același pericol, dar a reușit să se ferească.

Anchetatorii din Potsdam au deschis un dosar penal pe numele a trei persoane - soția proprietarului, 67 ani, și cei doi copii ai lor, un băiat și o fată, de 34 și 47 de ani - pentru omor din culpă. Potrivit anchetatorilor, cele două femei se aflau în cabina de comandă a caruselului când acesta a pornit. Bărbatul acuzat ar fi fost în poziția de a apăsa butonul care ar fi oprit de urgență instalația, însă nu a făcut asta, deși și-a dat seama că se pusese în mișcare înainte de finalizarea verificărilor, mai notează Digi 24. Andrada și Grigore lucrau de 2 ani la Meyer & Sohn GbR, firma care administrează caruselul.

Image
Image
Image