O tânără a orbit după ce a băut un cocktail pe insula Zakynthos. Ce conținea băutura periculoasă

O tânără din Marea Britanie a orbit și a intrat în insuficiență renală după ce a băut un cocktail în orașul Zante, de pe insula grecească Zakynthos, în august 2016. La aproape trei ani după incident, fata este nemulțumită că nimeni nu a fost pedepsit pentru ce i s-a întâmplat.

Hannah Powell, în vârstă de 23 de ani, a băut un cocktail cu votcă amestecată cu metanol. La scurt timp, fata a început să se simtă epuizată și să verse. Ea și-a dat seama că e ceva în neregulă abia când s-a trezit în camera de hotel și a crezut că erau stinse luminile, relatează BBC, citat de Digi 24. Confuză şi delirând, Hannah a fost transportată de urgență la un spital din Zante, apoi dusă la un spital de pe continent. Analizele din spital au confirmat faptul că Hannah se intoxicase cu metanol, după ce consumase votcă amestecată cu substanța toxică. Prietenii ei băuseră același cocktail, însă au suferit doar crampe stomacale, dar fără efecte pe termen lung.

Se bănuieşte că ar fi fost vorba despre un produs contrafăcut, mult mai puternic decât alcoolul din sticlele originale, distribuit prin baruri de diverse grupuri infracţionale organizate, cu larga complicitate a patronilor de restaurante, care aleg să se aprovizioneze din aceste surse pentru că este mai ieftin.

Tânăra a revenit acasă, în Middlesborough, după câteva săptămâni și a trebuit să se obișnuiască să trăiască oarbă. În plus, timp de 18 luni a făcut dializă, pentru că avea insuficiență renală, până când mama ei i-a donat un rinichi, mai notează Digi 24. Acum, Hannah și-a recăpătat puțin vederea, însă vede totul foarte încețoșat. Fata cere ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere.

Image
Image
Image