O ţară din Asia a introdus pedeapsa cu moartea pentru bărbaţii homosexuali

Statul Brunei a introdus, miercuri, legea strictă prin care relațiile homosexuale vor fi pedepsite extrem de dur. Bărbații care se angajează în astfel de relații vor fi pedepsiți cu moartea, prin lapidare. La fel se întâmplă și cu persoanele care comit adulter.

Noile legi acoperă o arie extinsă de infracțiuni, inclusiv pedeapsa cu amputare, pentru cei care fură. Ele au fost anunţate încă din 2014 şi au fost implementate gradual, relatează Digi 24. Ultima fază a implementării, care include noile pedepse dure, a fost anunţată discret pe site-ul procurorului general din Brunei pe 29 decembrie 2018, mai notează sursa citată.

Sultanul micului stat din sud-estul Asiei a dorit astfel măsuri „mai puternice” pentru a promova Islamul. Comunitatea homosexualilor din Brunei și-a exprimat șocul și frica legate de „pedepsele medievale”.

Pedeapsa cu moartea se mai aplică în Brunei în infracțiuni precum: violul, adulterul, sodomia, tâlhărie și insultă sau defăimare a profetului Mahomed.

Sexul între persoanele lesbiene este pedepsit prin biciuire și/ sau până la 10 ani în detenție, mai notează Digi 24. Flagelarea publică se aplică și în cazul avortului.

Image
Image
Image
Image