O vizită la muzeu i-a salvat viaţa. Cum a descoperit o femeie că are cancer la sân

Pentru o englezoaică de 41 de ani, o vizită la Muzeul Iluziilor din Edinborough s-a dovedit a fi fost salvatoare. Odată intrată în camera termică, a văzut că sânul ei stâng avea o altă culoare faţă de restul corpului.

Femeia era singura, din toată familia, la care apăreau astfel de imagini. Când s-a întors acasă, s-a dus la un doctor care i-a confirmat faptul că avea cancer la sânul stâng.

Au urmat două operaţii de mastectomie, iar, dat fiind faptul că boala fusese descoperită în stadiu incipient, nu a fost nevoie nici de radioterapie, nici de chimioterapie.

„Nu am cuvinte să vă povestesc despre cât de importantă a fost pentru mine această vizită la Muzeul Iluziilor!” a spus englezoaica.

Potrivit MEDIAFAX, termografia, numită şi imageria termală, foloseşte o cameră care măsoară temperatura pielii pe suprafaţa sânului. E un test non-invaziv, care nu necesită iradiere. Celulele canceroase se multiplică foarte repede. Ele au un metabolism mai ridicat, iar asta determină un flux mai mare de sânge, care face ca temperatura, la nivelul pielii să crească.

„Fără această cameră, nu mi-aş fi dat seama niciodată. Ştiu că nu ăsta e scopul ei, într-un astfel de loc, dar pentru mine a fost salvatoare”, a mărturisit femeia.

La rândul său, managerul muzeului a spus că nu ştia despre extraordinarul potenţial al acestei camere termale. „Am fost foarte mişcaţi când doamna Bal ne-a contactat şi ne-a povestit cum o simplă vizită la muzeu i-a schimbat viaţa. Îi dorim toate cele bune şi o mai aşteptăm la noi la muzeu”, a spus acesta.

 Sursă foto MEDIAFAX.

 

Image
Image
Image