Oamenii de știință au inventat o pastilă contraceptivă care trebuie luată doar o dată pe lună

Pastila concepută ce cercetători ar reuși să prevină sarcinile nedorite, luată doar o dată la o lună. Pastila dezvoltată a fost până acum testată doar pe porci, potrivit The Guardian, citat de HotNews.

Pilula concepută de cercetători este din gelatină și conține șase structuri polimerice în formă de stea care stau în stomac cel puțin trei săptămâni, eliberând hormoni care blochează conceperea sarcinii. Oamenii de știință sunt de părere că pastila va putea să prevină sarcinile cauzate de erorile zilnice.

Este pentru prima oară când această echipă de cercetători a făcut studii în zona contraceptivelor. Aceștia au mai încercat în trecut să realizeze pastile care să combată malaria sau HIV. Experții sunt de părere că studiul va reuși să lărgească gama de opțiuni pe care femeile o au în ceea ce privește metodele contraceptive. Profesorul Robert Langer, coautor al studiului, are în plan chiar o extindere a duratei în care o astfel de pastilă are efect. El ar dori realizarea unei pastile care să trateze bolile mintale, deci cu o acțiune aproape permanentă a pastilei.

Cercetările precedente au concluzionat că cel puțin 50% dintre femeile care folosesc pilule contraceptive zilnice, uită să ia cel puțin o doză. Dacă această nouă pilulă va fi testată cu succes pe oameni, femeile ar putea fi protejate chiar și luând acea doză doar o dată pe lună.

Foto: Photoxpress.com

Image
Image
Image