Papa Francisc apără amplasarea de scene legate de Naşterea Domnului în pieţele oraşelor şi alte locuri publice

Papa Francisc a apărat duminică amplasarea de scene legate de Naşterea Domnului în pieţele oraşelor şi alte locuri publice, un subiect care a devenit motiv de controverse în ţări precum Statele Unite şi Franţa, relatează Reuters, citat de News.ro.

Sfântul Pontif a călătorit în oraşul Greccio, la est de Roma, pentru a vizita locul unde Sf. Francisc de Assisi a început această tradiţie, prin crearea primei scene a Naşterii Domnului, în 1223.

Acolo, papa a semnat un document papal cunoscut sub numele de Scrisoare Apostolică, intitulat “Admirabile Signum” (Semn Minunat), referitor la însemnătarea şi importanţa scenei nativităţii.

”Prin această scrisoare, doresc să încurajez frumoasa tradiţie de familie a pregătirii scenei nativităţii în zilele premergătoare Crăciunului, dar şi obiceiul de amplasare a unor astfel de scene la locul de muncă, în şcoli, spitale, închisori şi pieţe ale oraşelor”, potrivit documentului.

Scenele nativităţii descriu naşterea lui Isus, aşa cum cred creştinii că a avut loc, copilul şi mama sa într-un staul modest, cu animale şi păstori, în timp ce magii poartă daruri care sosesc câteva zile mai târziu.

Construirea unor astfel de scene în pieţe publice sau pe proprietăţi guvernamentale este contestată cu regularitate de către atei şi de grupuri care militează pentru libertatea de exprimare sau laicitate.

Papa a mai arătat în document că scopul scenei nativităţii este ”că nu ne putem lăsa amăgiţi de avere şi promisiuni deşarte de fericire” şi că este o reamintire a faptului că trebuie să îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi.

Sursă foto News.ro.

Image
Image
Image