fbpx

Papa Francisc: ''Războiul revine în Europa în momentul dispariţiei generaţiei care l-a trăit''

Papa Francisc: ''Războiul revine în Europa în momentul dispariţiei generaţiei care l-a trăit''

Image
Image

Papa Francisc a declarat marţi că "nu întâmplător războiul revine în Europa, într-un moment în care generaţia care l-a trăit în secolul trecut dispare", în mesajul pentru ziua pe care Biserica Catolică o dedică bunicilor şi persoanelor în vârstă.

"Lumea se confruntă cu vremuri grele, marcate la început de furtuna intempestivă a pandemiei, iar apoi de un război care afectează pacea şi dezvoltarea globală. Nu este întâmplător că războiul revine în Europa, într-un moment în care generaţia care l-a trăit în secolul trecut dispare", a explicat papa Francisc potrivit Agerpres citând EFE.

În faţa acestei situaţii, el a făcut apel "la o schimbare profundă care să demilitarizeze inimile şi să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate".

Papa a cerut bunicilor şi celor în vârstă să-i înveţe pe bărbaţii şi femeile din zilele noastre să-i privească pe ceilalţi cu aceeaşi privire înţelegătoare şi gingaşă cu care îşi privesc nepoţii".

"Să-i aducem în inimile noastre pe copiii din Ucraina, Afganistan, Sudanul de Sud", a îndemnat el în mesajul său pentru ziua care va fi sărbătorită pe 24 iulie.

Papa a făcut apel la persoanele în vârstă să se implice în relaţiile cu familia, copiii şi nepoţii, precum şi cu cei săraci şi suferinzi. Toate acestea ne vor ajuta să nu ne simţim ca simpli spectatori în teatrul lumii, să nu ne limităm la a asista la evenimente fără a ne implica, a spus el.

"Bătrâneţea nu este o vârstă inutilă, în care trebuie să ne dăm deoparte şi să renunţăm să mai vâslim, ci doar o staţie pentru a merge apoi mai departe. O nouă misiune ne aşteaptă şi care ne invită să ne îndreptăm privirile spre viitor", a încheiat papa Francisc.

Foto Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.