Parlamentul israelian a votat o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii fără o aprobare imediată

Parlamentul israelian a votat o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii fără o aprobare imediată

Parlamentul israelian a votat marţi o lege ce îi permite guvernului să impună restricţii pentru combaterea noului tip de coronavirus fără o aprobare imediată din partea Knessetului, informează dpa, potrivit AGERPRES.

Legea a fost votată ca parte a reglementărilor de urgenţă, în condiţiile în care Israelul se confruntă cu un al doilea val de coronavirus. Parlamentul va trebui să aprobe în termen de o săptămână orice decizie luată de guvern în legătură cu această problemă.
29 dintre cei 120 de parlamentari au votat în favoarea legii, iar 24 împotrivă. Restul au absentat.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, Yifat Shasha-Biton, a declarat că Israelul traversează în prezent "o perioadă dificilă, când deciziile trebuie luate repede". "Knessetul va continua să fie important", a dat el asigurări.

Decizia va avea efect imediat şi va fi valabilă vreme de o lună.

Knessetul a votat de asemenea restricţii mai severe în contextul creşterii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, cu sute de noi cazuri confirmate zilnic în Israel. Restricţiile presupun reînchiderea barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de sport şi de evenimente, ce au fost redeschise în mai, după măsurile de izolare impuse la mijlocul lui martie.

Până în prezent, Israelul a raportat peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 338 de decese. De asemenea, dintre cele aproape 13.000 de persoane bolnave de COVID-19, 89 sunt în stare gravă şi 36 au nevoie de aparate de ventilare mecanică, a anunţat marţi dimineaţa Ministerul israelian al Sănătăţii, potrivit sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ, realitatea.net.

Image
Image
Image
Image