Partidul Laburist din Marea Britanie va depune moţiune de cenzură şi vrea un nou referendum pe tema Brexit

"Vom colabora cu membri ai Parlamentului pentru a îndepărta ţara de la marginea prăpastiei. Voi depune o moţiune de cenzură în Parlament şi, dacă vom avea succes, voi încerca să formez un guvern tranzitoriu pentru a evita producerea unui Brexit fără acord şi voi convoca imediat alegeri anticipate pentru ca oamenii să poată decide asupra viitorului. Dacă parlamentarii vorbesc serios despre oprirea dezastrului unui Brexit fără acord, atunci vor vota pentru înlăturarea acestui guvern iresponsabil, iar liderul opoziţiei are responsabilitatea de a se asigura că nu se ajunge la Brexit fără acord şi că oamenii decid asupra viitorului", a declarat Jeremy Corbyn, citat de cotidianul The Guardian şi de postul Sky News, citate de MEDIAFAX.

"Iar, dacă vor fi alegeri în această toamnă, Partidul Laburist va asuma angajamentul organizării unui nou referendum, pentru ca cetăţenii să aibă ultimul cuvânt, urmând să fie opţiuni credibile pentru ambele părţi, inclusiv opţiunea de rămânere în UE", a precizat Jeremy Corbyn.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Acordul Brexit care a fost elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale, este contestat de numeroşi politicieni britanici.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image
Image