Patru români din Italia riscă închisoarea după ce au tăiat porcul în curte, de sărbători

Păstrarea tradiţiilor de sărbători din țară ar putea să-i coste scump pe patru români stabiliţi în Italia. Ei au tăiat un porc în propria curte, fără a ţine cont de legislaţia din Peninsulă, care impune respectarea unor norme stricte atunci când e vorba de sacrificarea animalelor.

Ştirea, publicată în prima zi a anului de "Il Messaggero", a declanşat un val de reacții pe reţelele sociale, unii din cititorii italieni cerând ca cei patru să "fie trataţi aşa cum au tratat ei animalul", scrie HotNews.

Un porc pe jumătate ars, abandonat pe o masă într-o curte, apoi acoperit cu un sac de plastic negru, sub privirile a doi agenţi de la poliţia locală din oraşul Anzio, lângă Roma. Este una din fotografiile publicate de cotidianul “Il Messaggero”, pentru a ilustra amplul articol despre cei patru români denunţaţi pentru că au ucis “în mod abuziv” un porc, de sărbători.

Faptele au avut loc în zona Lavinio (Anzio), iar poliţiştii au fost alertaţi de vecinii speriaţi de zgomotele făcute de animal.

Poliţia locală a solicitat intervenţia Autorităţii locale sanitare (ASL), care a confirmat nu numai moartea violentă a animalului, ci şi "cruzimea cu care a fost sacrificat", fără a fi asomat, așa cum prevede legea.

Cei patru români, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, împreună cu un cetăţean italian, care a transportat porcul, au fost denunţaţi pentru "cruzime faţă de animale şi tranşare clandestină". Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an şi o amendă de până la 150.000 de euro, mai precizează sursa citată.

Foto: ilmessaggero.it

 

Image
Image
Image
Image