Pervez Musharraf, despre condamnarea sa la moarte: O „vendetă personală”

Fostul conducător militar şi preşedinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, a declarat că decizia unei instanţe speciale de a-l condamna la moarte într-un caz de înaltă trădare a fost rezultatul unei „vendete personale”, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de MEDIAFAX.

Musharraf, care a fost judecat şi condamnat în absenţă, a declarat miercuri seară, că acuzaţiile împotriva lui au fost motivate politic şi este „un caz fără precedent în care nici inculpatul, nici avocatul său nu au fost lăsaţi să apere cazul”.  "Acest caz a fost preluat doar din cauza vendetei personale a unor oameni împotriva mea", a spus Musharraf într-o declaraţie video.

O instanţă antiteroristă l-a condamnat pe Musharraf la moarte, marţi, după ce l-a găsit vinovat de înaltă trădare şi încălcarea Constituţiei în 2007.
Potriviti sursei citate, Musharraf, în vârstă de 76 de ani, a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999 şi a condus ţara mai târziu din postura de preşedinte.

În noiembrie 2007, Musharraf a suspendat Constituţia şi a impus starea de urgenţă. El şi-a dat demisia în 2008 pentru a evita ameninţarea cu punerea sub acuzare în vederea demiterii.

Nawaz Sharif - pe care l-a înlăturat în lovitura de stat din 1999 - a fost ales prim-ministru în 2013 şi a iniţiat un proces de trădare împotriva lui Musharraf, iar în 2014 fostul general a fost acuzat pentru înaltă trădare.

Sursă foto MEDIAFAX..

Image
Image
Image