Peste 30 de morţi şi aproape 200 de răniţi, într-o busculadă la funeraliile lui Qassem Soleimani

Treizeci şi doi de oameni şi-au pierdut viaţa şi 190 au fost răniţi marţi, într-o busculadă care a avut loc în timpul funeraliilor generalului iranian Qassem Soleimani, ucis la sfârşitul săptămânii trecute într-un atac american cu dronă, a anunţat agenţia de presă oficială iraniană Fars, potrivit DPA, citată de AGERPRES.

Un bilanţ anterior, postat pe site-ul său de Clubul Tinerilor Jurnalişti, afiliat postului public de televiziune al Iranului, Press TV, făcea referire la 35 de morţi şi 48 de răniţi. Alte instituţii de presă relatează doar despre pierderi de vieţi, fără a preciza numărul victimelor.

Busculada s-a produs în oraşul Kerman (sud-estul Iranului), unde ceremonia funerară a generalului Soleimani a scos în stradă zeci de mii de persoane. Potrivit agenţiei ISNA, înhumarea a fost amânată.
Directorul Organizaţiei pentru Situaţii de Urgenţă, Pir Hosein Kolivand, a declarant, într-o intervenţie la televiziunea de stat, că tragedia s-a produs din cauza afluenţei masive de cetăţeni la funeraliile din Kerman.

Sursă foto fanatik.ro.

Image
Image
Image
Image