Peste 4.000 de decese provocate de coronavirus la nivel mondial! Lista țărilor afectate

Peste 4.000 de decese provocate de coronavirus la nivel mondial! Lista țărilor afectate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Peste 4.000 de persoane au murit până acum din cauza coronavirusului. La nivel global, au fost înregistrate 113.009 cazuri de infectare și 4.018 decese.

Cele mai multe cazuri și decese cauzate de virusul 2019-nCoV sunt înregistrate în continuare în China continentală, deși situația pare să se stabilizeze. Luni au fost depistate doar 19 cazuri noi, număr semnificativ mai mic în comparație cu luna trecută, când existau și 2.000 de persoane infectate pe zi, notează Digi24. În schimb, rata de răspândire a virusului devine tot mai gravă în alte părți ale lumii, în țări precum SUA, Italia și Germania.

În China continentală, autoritățile au declarat 80.754 de cazuri și 3.136 decese, mai relatează Digi24, care a prezentat şi o listă privind celelalte 882 de cazuri tragice, înregistrate în:
Italia: 463 decese
Iran: 237 decese
Coreea de Sud: 54 decese
Franța: 30 decese
Spania: 28 decese
Statele Unite: 26 decese
Japonia: 16 decese
Irak: 7 decese
Marea Britanie: 5 decese
Hong Kong: 3 decese
Australia: 3 decese
Germania: 2 decese
Filipine: 1 decese
Elveția: 1 decese
Olanda: 1 deces
Argentina: 1 deces
Egipt: 1 deces
Taiwan: 1 deces
Thailanda: 1 deces
Canada: 1 deces

Practic, la cifrele actuale, rata mortalităţii, calculată în raport cu numărul total de îmbolnăviri, depăşeşte 3,5%, ceea ce este uriaş, dacă ne gândim că, în cazul altor boli, precum gripa sezonieră, ea e undeva între 1 şi 2%. Cifra actuală e apropiată de cea de 3,4% despre care discutau săptămâna trecută oficialii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care recomandau, totuşi, prudenţă în privinţa acestor statistici, în contextul în care epidemia e în plină evoluţie şi nu se cunoaşte cu siguranţă numărul total al persoanelor infectate. Cu alte cuvinte, e posbil să fie multe cazuri nediagnosticate, ceea ce ar însemna că numărul deceselor ar trebui raportat la un număr mai mare de cazuri de contaminare, ceea ce, implicit, ar reduce rata. Pe de altă parte, argumentând tocmai cât de dificil este să faci un calcul precis în timpul unei epidemii, pentru că perioada dintre debutul bolii și deces este destul de lungă, sunt specialişti care sugerează că numărul de decese ar trebui să fie raportat la numărul de cazuri care au existat cu două sau trei săptămâni mai devreme, adică, în mod logic, un număr mai mic. Ar fi, în acest scenariu, cam ceea ce microbiştii numesc "clasamentul adevărului", conducând la o rată reală a mortalităţii mult mai mare decât indică statisticile.

Mai există şi o a treia abordare, aceea care spune că în lume sunt trei tipuri de minciuni, minciunile nevinovate, cele sfruntate şi statistica. Indiferent de cifre şi rapoarte, autorităţile recomandă ca populaţia să nu intre în panică şi să respecte atât regulile de igienă, cât şi măsurile impuse pentru prevenţie.

Image