Poliţia mobilizată în Grecia, pentru ca rezidenţii să stea acasă de Paşte

Poliţia mobilizată în Grecia, pentru ca rezidenţii să stea acasă de Paşte

Mii de poliţişti vor fi mobilizaţi în Grecia pe durata weekendului de celebrare a Paştelui ortodox pentru a evita ca, în plină pandemie de COVID-19, grecii să plece la rudele lor la ţară, conform tradiţiei, informează AFP, citată de AGERPRES.

Ajutaţi de elicoptere şi de drone, aproape 52.000 de membri ai forţelor de ordine vor patrula pe străzi în acest weekend şi poliţişti stagiari vor fi trimişi pentru a consolida echipajele prezente în posturile de poliţie, a precizat un reprezentant al Poliţiei elene.

Această mobilizare este comparabilă cu dispozitivul de securitate implementat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004, când 70.000 de poliţişti şi militari au patrulat pe străzile din Grecia.

Guvernul elen a anunţat că din cauza măsurilor de izolare la domiciliu, nici adunările la biserici cu ocazia Paştelui, nici reuniunile familiale nu sunt autorizate în acest an.

Grecia a anunţat 105 decese cauzate de noul coronavirus după data de 12 martie.

Echipaje de poliţie vor fi plasate şi în zonele de taxare pe autostrăzi, în porturi şi pe drumuri de ţară sau din zone de coastă. Patrule vor circula în proximitatea bisericilor şi vor monitoriza grădinile şi balcoanele rezidenţilor.

Potrivit noilor măsuri anunţate joi, deplasările neautorizate vor fi pedepsite cu o amendă de 300 de euro pe durata acestui weekend de Paşte, iar plăcuţele de înmatriculare vor fi confiscate în cazul conducătorilor auto care încalcă aceste restricţii.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, Digi24.

Image
Image
Image