Președintele Aleksandar Vucic a dizolvat parlamentul sârb

Aleksandar Vucic
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Președintele sârb Aleksandar Vucic a dizolvat miercuri parlamentul și a anunțat organizarea de alegeri anticipate pentru data de 17 decembrie a acestui an, când vor avea loc alegeri locale în mai multe municipii din Serbia, inclusiv capitala Belgrad, anunță HotNews.ro citând Reuters.

Mutarea lui Vucic vine după ce guvernul sârb a depus luni o cerere oficială în acest sens, notând că „organizarea de alegeri parlamentare în circumstanțele actuale ar întări procesele democratice, reduce tensiunile între facțiunile concurente din societate, respinge discursul ce instigă la ură și reafirma dreptul de a exprima liber opinii și perspective cu privire la diferite subiecte politice, economice și altele, inclusiv promovarea suplimentară a valorilor europene”.

Conform sursei citate, Euronews amintește că viitoarele alegeri vor fi al treilea scrutin parlamentar pe care Serbia îl organizează în doar trei ani și jumătate.

Alegerile vor avea loc în contextul în care partidul de guvernământ din care provine și Vucic a fost pus sub presiuni tot mai mari de către opoziție în urma celor două atacuri armate ce au șocat Serbia în luna mai.

Atacurile au provocat un val de furie publică și proteste pe scară largă împotriva guvernului.

 

 

Foto HotNews.ro

Image