Președintele Portugaliei, testat pozitiv pentru Covid-19 cu două săptămâni înaintea alegerilor

Președintele Portugaliei, testat pozitiv pentru Covid-19 cu două săptămâni înaintea alegerilor

Preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi şi-a anulat întreaga agendă publică cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din 24 ianuarie în care este dat favorit, conform unui anunţ făcut luni seara de preşedinţia portugheză, transmite AFP, citată de Agerpres.

Şeful statului, în vârstă de 72 de ani, era asimptomatic şi s-a izolat în zona rezidenţială a palatului prezidenţial din Lisabona, au declarat serviciile sale într-un comunicat.

Campania electorală a celor şapte candidaţi înscrişi în cursa electorală, care a început oficial duminică, a fost deja redusă la minimum şi suspendată odată cu anunţul unei noi carantine menite să stopeze creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Cu 122 de morţi în 24 de ore şi aproape 4.000 de persoane spitalizate, pandemia de COVID-19 a înregistrat luni noi recorduri în Portugalia.

Premierul Antonio Costa a indicat că guvernul socialist se pregăteşte să anunţe miercuri "ceva foarte asemănător cu prima carantină din martie".

Miercuri, şeful statului a petrecut câteva ore în "izolare preventivă" la aflarea veştii că un membru din anturajul său a fost testat pozitiv.

În acel moment însă testul său a avut un rezultat negativ şi preşedintele Portugaliei nu a fost plasat în carantină deoarece contactul său cu persoana în cauză a fost considerat unul "cu risc scăzut".

Sursă foto HotNews.ro.

Image
Image
Image