Premierul bulgar acuză turiștii români că au dus pesta porcină africană la sud de Dunăre. Oficialii MAE îl pun la zid pe Borisov

Premierul bulgar Boiko Borisov susţine că românii au adus pesta porcină africană la el în ţară. El a lansat acuzaţia în faţa primarilor din localităţile unde protestele faţă de sacrificarea preventivă a porcilor au luat amploare, scrie romania-actualitati.ro.

"Sunt sigur că turiştii români au adus pesta porcină în Bulgaria. Zilnic, 57.000 de automobile intră prin podul dunărean. Nu avem ce face, au bani oamenii. Se plimbă, mănâncă şi aruncă gunoaie, iar noi curăţăm, curăţăm" este declarația premierului bulgar.

 Săptămâna trecută, şeful Agenţiei pentru Securitatea Alimentară, Damian Iliev, a declarat, însă, că mistreţii din România au adus pesta în Bulgaria.

 Oficialii români nu au rămas datori, după o asemenea declarație. "Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Naţională Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care aceştia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei" este mesajul publicat, sâmbătă după-amiază, pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe.

 

 

Image
Image
Image