Preşedintele Chinei afirmă că vizita sa la Phenian va contribui la dialogul din peninsula coreeană

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, afirmă, într-un articol de opinie publicat miercuri în principalul ziar nord-coreean, că vizita sa la Phenian va contribui la realizarea de progrese în dialogul şi negocierile asupra problemelor din peninsula coreeană, precum denuclearizarea, scrie EFE, citată e AGERPRES.

"Vom contribui activ la pacea şi stabilitatea regională şi la dezvoltare şi prosperitate prin întărirea comunicării şi coordonării cu Coreea de Nord şi alţi actori relevanţi pentru a obţine progrese în dialogul şi negocierile asupra problemelor din peninsula coreeană", arată Xi, în editorialul citat.
Textul face o referire clară la discuţiile privind denuclearizarea purtate de Phenian cu Washington, blocate de la summitul eşuat de la Hanoi din februarie, notează sursa citată.

Vizita lui Xi Jinping va fi prima a unui lider chinez în Coreea de Nord în ultimii 14 ani şi tot prima de când Xi a preluat puterea, în 2013.
Totodată, aceasta are loc după ce Kim Jong Un a vizitat de patru ori China începând de anul trecut, ultima dată în ianuarie.

Sursă foto economica.net.

Image
Image
Image
Image