Preşedintele Trump permite accesul presei la centre de detenţie a migranţilor din SUA

Preşedintele american Donald Trump va permite accesul presei în unele centre de detenţie a migranţilor, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Voi începe să arăt presei unele centre de detenţie. Vreau ca presa să meargă să le vadă", le-a declarat preşedintele jurnaliştilor duminică, la Morristown, în statul New Jersey. "Unii membri ai presei vor merge fiindcă sunt suprapopulate şi noi suntem cei care se plâng de suprapopularea lor", adăugat el.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce ziarele New York Times şi El Paso Times au publicat o relatare despre centrul de detenţie de la Clint, în statul Texas, plin cu sute de copii cu haine murdare, înghesuiţi în celule unde colcăie bolile.

Trump a caracterizat articolul drept o "farsă".

Un raport al departamentului de securitate internă al SUA (DHS), care coordonează poliţia de frontieră, a recunoscut marţea trecută că în multe centre pentru migranţii clandestini există o "suprapopulare periculoasă". Majoritatea celor deţinuţi acolo provin din America Centrală, de unde s-au refugiat din cauza violenţei şi a sărăciei.

Circa 144.000 de persoane au fost arestate şi închise în mai de poliţia de frontieră, însă în centrele de detenţie şi de primire unde sunt în general transferaţi minorii şi familiile nu există destule locuri.

Sursă foto Politico.com.

Image
Image
Image