Primul turist depistat pozitiv în Creta este o româncă

Primul turist depistat pozitiv în Creta este o româncă

Sâmbătă a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus  la un turist, pe insula Creta. Pacienta este o româncă, notează keeptalkinggreece.com, citând presa locală. Cu ajutorul poliției, aceasta a fost localizată.

Femeia de afla în vacanță cu soțul ei, mai scrie sursa citată, precizând că aceasta era cazată într-un hotel de zona Hersonissos.

Turiștii testați pozitiv sunt plasați în carantină, pentru 14 zile, dacă nu prezintă simptome, sau sunt internați, în cazul în care au nevoie de asistență medicală.

UPDATE - Turista nu ar fi venit din România, ci cel mai probabil din Germania, scrie pe pagina sa de Facebook consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu:

"1. Am discutat acum cu proprietarii celor mai importanti tour-operatori de chartere din Romania: nu au avut charter spre Creta decat pe 1 Iulie, unde stim deja ca toti turistii au fost negativi. MAE precizeaza ca turista a ajuns pe 2 Iulie, deci din Romania putin probabil sa fi plecat.

2. In comunicatul MAE este fie o eroare, fie ceva care nu are legatura cu Romania. Scrie ca turista a fost intr-un charter care a zburat in Creta via Atena. Din Romania, insa, nu exista asa ceva.

3. Inclin sa cred ca romanca nu a venit in Creta din Romania, ci din alta tara UE. Chiar si din alta tara, in comunicatul MAE apare "cursa charter", ori nu poate fi o cursa charter, ci o cursa de linie, daca a fost cu escala la Atena. Deci, mai multa atentie la cuvinte intr-un comunicat oficial!

4. Cred ca pentru cateva sute de mii de romani care se gandesc anual la destinatia Grecia este util ca un comunicat de la MAE sa contina informatii precise despre subiectul comunicatului, dar si sa nu aiba erorile de genul celor prezentate la punctul 3.

Informatia esentiala este daca acea turista de nationalitate română a venit sau nu din Romania, pentru ca daca nu, atunci subiectul stirilor dispare.

Dintr-o informatie pe surse pe care o am de la 2 persoane, dintre care un operator din Grecia, turista depistata pozitiv are nationalitate română, insa a sosit in Grecia de pe o cursa din Germania.

Cred ca MAE ne-ar putea ajuta cu o informatie exacta in acest sens. Multumim anticipat!"

UPDATE 

Sursa foto: keeptalkinggreece.com

Image
Image
Image