Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

La naștere a fost Prinț al Greciei și al Danemarcei însă a renunțat la acest titlu la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni devenind cunoscut ca Locotenentul Filip Mountbatten. A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957.

În 2011, soția sa, Regina Elisabeta, i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Prințul Filip s-a retras din viața publică participând la ultimul sau angajament public, oficiind parada Marinei Regale de la Palatul Buckingam. Din 1952, el a încheiat 22.219 angajamente de unul singur. Primul ministru Theresa May i-a mulțumit pe Twitter pentru anii în serviciu și i-a prezentat ”recunoștința și urările de bine din partea țării”.
 La 20 noiembrie 2017, prințul Filip a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei împreună cu regina, aceasta devenind primul monarh britanic care a sărbătorit o nuntă de platina. (wikipedia.org).

Sursă foto stirileprotv.ro.

Image
Image
Image