Proceduri simplificate pentru românii care tranzitează Bulgaria. Noul model de declarație pe propria răspundere

Proceduri simplificate pentru românii care tranzitează Bulgaria. Noul model de declarație pe propria răspundere

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a discutat cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, pe tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români, solicitând ca autoritățile din țara vecină să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.

"În seara zilei de 21 mai 2020, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare. Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Republicii Bulgaria de către cetățenii români. Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020", a anunțat Ministerul Româna al Afacerilor Externe.

Noul model de declarație poate fi descărcat de AICI.

Începând din 14 mai, Bulgaria a înlocuit starea de urgență cu situația de urgență epidemiologică. Detalii despre ce implică acest lucru găsiți AICI.

                                                                                                                                

 

 

Sursa foto: romaniatv.net

Image
Image
Image
Image