Protest din mașini în sensul giratoriu de lângă biroul lui Viktor Orban. Vezi ce măsură i-a înfuriat pe maghiari

Protest din mașini în sensul giratoriu de lângă biroul lui Viktor Orban. Vezi ce măsură i-a înfuriat pe maghiari

Maghiarii au găsit o formă de protest, în condițiile distanțării sociale, pentru a-și exprima furia față de decizia guvernului de a elibera 60% din paturile finanțate de stat, relatează Balazs Barabas, corespondent Digi24 la Budapesta.

Guvernul Orban a dispus de curând ca toate spitalele din Ungaria să elibereze în termen de câteva zile 60% din paturile finanțate de stat, însemnând 36.000 de paturi. Nimeni nu înțelege de ce este nevoie de atâtea paturi libere, având în vedere că nici o erupție masivă a epidemiei de coronavirus nu ar produce instant atâția bolnavi.

Potrivit sursei citate, decizia a dus la scene dramatice, în care bolnavi imobilizați, care au nevoie de asistență permanentă sau operați de curând, sunt trimiși acasă, la familiile care nu au nici pregătirea, nici condițiile să îi asiste corespunzător.

Un deputat parlamentar independent a propus conducătorilor auto să demonstreze împotriva deciziei claxonând.

Chiar în apropierea biroului primul-ministrului Viktor Orban, la capul unuia din podurile peste Dunăre, este un sens giratoriu, iar deputatul a recomandat că cei care merg spre casă sau trec prin zonă să dea câteva ture și să claxoneze. Se pare că furia budapestanilor este puternică, având în vedere numărul mare al mașinilor care au participat la protest.

Ungaria are în prezent peste 2.000 de cazuri confirmate de coronavirus, iar 213 persoane au murit, alte 82 fiind în stare critică. Potrivit worldometers.info, 287 de oameni s-au vindecat.

Credit foto Digi24.

Image
Image
Image
Image