Proteste violente, după ce o ţară vecină României a anunţat reintrarea în starea de urgenţă din cauza pandemiei

Proteste violente, după ce o ţară vecină României a anunţat reintrarea în starea de urgenţă din cauza pandemiei

Proteste violente au izbucnit în Serbia după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată. Serbia se confruntă cu un număr raportat de 16.168 de infecţii cu noul coronavirus şi 330 de decese, însă cifrele sunt în creștere, relatează Digi24. Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că angajații medicali sunt obosiţi. În timpul conferinţei televizate, Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

Opozanţii dau vina pe Guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Marţi, în jurul orei 22.00, un grup mic de protestatari a încercat să spargă cordonu poliției, a spart uşa şi a intrat în clădirea Parlamentului, mai informează Digi24. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.

Image
Image
Image