RĂZBOI ÎN UCRAINA | Rusia a lansat cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni

atac cu drone
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Rusia a lansat un atac masiv cu drone la începutul zilei de vineri, lovind elemente de infrastructură esențială din vestul și sudul Ucrainei și distrugând case private și clădiri comerciale din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, potrivit oficialilor ucraineni, transmite HotNews.ro citând Reuters.

Forțele aeriene au spus că au doborât 24 de drone „Shahed" din cele 40 lansate de Rusia. Acesta a fost cel mai amplu atac cu drone din ultimele săptămâni și a vizat Harkov în nord-est, Odesa și Herson în sud și regiunea Liov de la granița Ucrainei cu Polonia, în vest.

O rachetă X-59 a fost, de asemenea, doborâtă, au precizat forțele aeriene.

„Ne dăm seama că, pe măsură ce se apropie iarna, teroriștii ruși vor încerca să facă mai multe pagube. Vom răspunde inamicului", a reacționat președintele Volodimir Zelenski, adăugând că apărarea aeriană a fost activă în 10 regiuni diferite.

Ucraina se pregătește pentru o a doua iarnă de atacuri aeriene rusești asupra sistemului energetic, iar autoritățile avertizează că țara este mai vulnerabilă decât anul trecut, deoarece are mai puțină capacități suplimentare și puține echipamente de rezervă.

Forțele aeriene au afirmat că cele mai recente drone au fost lansate în mai multe valuri și au zburat spre diferite regiuni în grupuri mici. Alertele aeriene din unele regiuni au durat câteva ore în timpul nopții.

Maksym Kozytskiy, guvernatorul din Liov, a declarat că o instalație de infrastructură a fost lovită de cinci ori în timpul atacurilor asupra regiunii sale, dar nu a dat detalii despre pagube. Nu au fost raportate victime.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a declarat că opt case private, o clădire cu trei etaje, mai multe mașini și un atelier de reparații auto au fost avariate în timpul atacului asupra orașului Harkov.

 

 

Foto captură twitter.com/United24media

Image