Reacţie dură a unui medic împotriva celor care nu respectă restricţiile: "Mulţi vor muri din cauza unor idioţi"

Reacţie dură a unui medic împotriva celor care nu respectă restricţiile: "Mulţi vor muri din cauza unor idioţi"

Doctorul Jorge Batista, angajatul clubului Boca Juniors (Argentina) de de mai bine de 20 de ani, a comparat noul coronavirus cu ciuma neagră, afirmând că, în ambele cazuri, medicii şi populaţia au fost luaţi pe nepregătite şi nu au ştiut de la bun început cu ce se confruntau. Mai departe, reprezentantul clubului argentinian, celebru în lumea sportului şi a medicinei sportive, insistă pe importanţa respectării regulilor de izolare, care oferă cea mai mare şansă de a evita o îmbolnăvire.

Batista practic se află la Boca de mai mulți ani decât ar fi putut fi orice antrenor sau jucător. De la începutul anilor '90 el a fost la club și prin mâinile sale au trecut toți idolii lui Juniors din ultimii 30 de ani, de la Martin Palermo, la Sebastian Battaglia, scrie DigiSport. În ultima vreme, deși aparițiile sale în public sunt tot mai rare, doctorul a început să-și exprime furia tot mai mult prin postări pe rețelele de socializare. Așa s-a întâmplat și cu una dintre cele mai recente postări ale sale, cauzată de focarul creat de COVID-19, dar și de numărul mare de oameni pe care i-a observat pe străzile din Argentina.

”În timpul ciumei negre, nici medicii, nici poplația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus. Să nu fim b...oi! Respectă carantina! Prea multă lume pe stradă!”, a publicat Batista pe contul său de pe Instagram.

”În Evul mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație. Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației. Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai spus doctorul.

Image
Image
Image