Relaxare în pandemie. Mai multe ţări din Europa ridică de azi o parte din restricţii, după ce au depăşit vârful crizei

Relaxare în pandemie. Mai multe ţări din Europa ridică de azi o parte din restricţii, după ce au depăşit vârful crizei

Mai multe ţări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul pandemiei. Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei de răspândire a noului virus şi de capacitatea mare de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor.

Luni, în Germania, magazinele mici vor avea voie să se deschidă, iar şcolile îşi vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire, scrie Mediafax. Berlinul a anunţat, săptămâna trecută, că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control, dar autoritățile i-au avertizat pe oameni că trebuie să rămână vigilenţi pentru a evita un al doilea val de infecţii.

Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă, parcurile şi pădurile, iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii, informează Digi24Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

În lume, unele zone din India reduc regulile stricte, începând de astăzi. Afacerilor agricole, lucrărilor publice şi băncilor li s-a permis reluarea activităţii, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate, mai arată sursa citată.

Image
Image
Image
Image