Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat pentru joi Consiliul Suprem de Securitate, cerând conducerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) să pregătească 'materiale de nivel înalt' pentru această şedinţă, transmite marţi Radio Chişinău, citat de AGERPRES.

Dodon a anunţat convocarea Consiliului Suprem de Securitate la finalul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu noul director SIS, Alexandru Esaulenco, cu care a discutat despre activitatea serviciilor de securitate de la Chişinău.
Într-o postare pe pagina sa Facebook, preşedintele moldovean afirmă că acordă sprijin acestei instituţii “pentru a preveni şi anihila factorii ce ameninţă securitatea de stat a Republicii Moldova”.

Potrivit unui proiect de lege votat recent de legislativul de la Chişinău, autorităţile publice centrale, cele subordonate guvernului, precum şi persoanele publice juridice vor fi obligate să prezinte informaţii la solicitarea membrilor Consiliului Suprem de Securitate, inclusiv informaţii care constituie secret de stat, financiar sau bancar, aminteşte postul de radio amintit.

Aceasta este prima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate după ce parlamentul a transformat Consiliul într-o suprastructură care poate controla toate instituţiile statului, conform acestuia.

Sursă foto National.ro.

Image
Image
Image
Image