Responsabilii pentru atentatele de Paşte din Sri Lanka sunt morţi sau au fost arestaţi

Toţi membrii celulei responsabile pentru atentatele jihadiste din duminica Paştelui catolic din Sri Lanka sunt morţi sau au fost arestaţi, a anunţat marţi poliţia locală potrivit AFP, citată de AGERPRES.
Atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în hoteluri de lux şi biserici creştine în plină celebrare a slujbei de Paşte pe 21 aprilie, ucigând 257 de persoane. Organizaţia Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele, care au fost realizate de islamişti locali.

"Toţi cei care au organizat şi comis atentatele sinucigaşe cu bombă sunt morţi sau se află în mâinile noastre", a anunţat şeful poliţiei, Chandana Wickramaratne.
"Cei doi artificieri ai grupării au fost ucişi. Am confiscat explozibil păstrat pentru viitoare atacuri", a adăugat acesta.

Şcolile publice din insula situată în Asia de Sud şi-au redeschis luni porţile, după ce au rămas închise de teama unor noi atacuri. În numeroase unităţi şcolare, mai puţin de 10% dintre elevi au fost prezenţi, semn al îngrijorării încă persistente.
"Am întărit securitatea la toate şcolile", a indicat oficialul din poliţie, şi "desfăşurăm un program pentru a face cunoscute măsurile de securitate luate".

Chandana Wickramaratne nu a precizat câte persoane sunt în prezent arestate în legătură cu atentatele, dar purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat luni că 73 de persoane, dintre care nouă femei, au fost incarcerate.

Sursă foto Philippine Star.

 

Image
Image
Image
Image