Românii blocați pe insula Samothrakis se pot întoarce acasă. Cursele cu feribotul, pentru pasageri şi autovehicule au fost reluate

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, miercuri au fost reluate cursele tur-retur de pasageri şi autovehicule pe ruta Insula Samothrakis – Alexandroupolis.

"Cu referire la situaţia din insula Samothrakis, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Atena, autorităţile elene au confirmat că în cursul acestei dimineţi au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă", se arată în comunicatul de presă emis, miercuri, de MAE.

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetățenii românii aflați pe insula Samothrakis. Se continuă demersurile pe lângă autoritățile locale pentru a asigura plecarea în siguranță a tuturor turiștilor de cetățenie română.

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu și o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități.

Poptrivit MAE, programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, așa cum a fost comunicat de autoritățile elene, este următorul:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30

-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image
Image