fbpx

Rușii reținuți la protestele anti-mobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

Rușii reținuți la protestele anti-mobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

Image
Image

Mii de bărbați din Rusia au primit ordin de mobilizare, iar ONG-urile menite să îi ajute pe recruți sunt suprasolicitate de către aceștia.

 Potrivit b1tv.ro, o moscovită care a fost reținută împreună cu soțul ei la o demonstrație împotriva mobilizării a declarat pentru The Moscow Times că protestatarilor bărbați li s-au dat ordin de mobilizare la secția de poliție.

„Era un ofițer de la serviciul de recrutare care dădea bărbaților reținuți ordinul (de mobilizare)”, a afirmat femeia pentru sursa citată. „Când primul bărbat a fost chemat într-o cameră separată, nu am înțeles ce se întâmplă, dar când a ieșit cu un bilet (de mobilizare) am început să plângem” a mai adăugat femeia.

Conform sursei citate, în timp ce Putin a spus miercuri că Rusia va implementa o mobilizare „parțială” care vizează rezerviștii cu experiență militară în anunțul televizat al măsurii de miercuri, dovezile din toată țara, pe măsură ce a început recrutarea, au sugerat că unii bărbați erau recrutați, deși nu au petrecut timp în forțele armate.
Potrivit OVD-Info, un grup de monitorizare a protestelor din Rusia, bărbații reținuți pentru că au protestat împotriva războiului au primit ordine de mobilizare la cel puțin 15 secții de poliție din Moscova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto b1tv.ro/externe

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.