fbpx

Rusia cere o reacţie internaţională la bombardarea centralei nucleare Zaporojie şi aduce noi acuzaţii Ucrainei

Rusia cere o reacţie internaţională la bombardarea centralei nucleare Zaporojie şi aduce noi acuzaţii Ucrainei

Image
Image

Kremlinul a susţinut luni că Ucraina a bombardat de mai multe ori centrala nucleară Zaporojie (sud-estul Ucrainei) şi a cerut puterilor internaţionale să se asigure că Kievul încetează atacurile asupra celei mai mari unităţi energetice atomice din Europa, transmite Agerpres citând Reuters.

Centrala, aflată sub controlul forţelor ruse, a fost din nou ţinta unor bombardamente duminică, ceea ce a determinat Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) să avertizeze că există riscul unei catastrofe.

"Asta nu poate decât să provoace îngrijorare", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. "Cerem tuturor ţărilor din lume să îşi folosească influenţa astfel încât forţele armate ucrainene să înceteze".

Ucraina i-a acuzat de bombardamente pe ruşi, iar Reuters nu a fost în măsură să verifice în mod independent care din părţi este răspunzătoare de atac.

Loviturile repetate asupra centralei Zaporojie ar putea provoca un nou dezastru nuclear, asemănător celui din 1986 de la Cernobîl - obiectiv aflat la numai 500 de km distanţă, arată agenţia.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.