fbpx

Rusia confiscă pașapoartele oficialilor săi pentru a-i împiedica să fugă din țară

Rusia confiscă pașapoartele oficialilor săi pentru a-i împiedica să fugă din țară

Image
Image

Autoritățile din Rusia confiscă paşapoartele unor oficiali pentru a-i împiedica să fugă din ţară.

Potrivit stirileprotv.ro citând Business Insider, Ministerul britanic al Apărării a declarat miercuri, într-o actualizare a informaţiilor, că "unii oficiali (ruși - n.r.) au fost probabil nevoiţi să renunţe la paşapoartele lor" şi să le predea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Acesta a precizat că "măsurile sunt concepute, probabil, pentru a preveni fuga sau dezertarea unor oficiali din ce în ce mai nemulţumiţi".

Ministerul a descris acest lucru ca fiind o extindere a măsurilor existente încă din perioada sovietică şi care au fost înăsprite în 2014, când Rusia a ocupat peninsula ucraineană Crimeea.

Conform Ministerului britanic al Apărării, "de la începutul invaziei ruse în Ucraina, funcţionarii publici şi lucrătorii ruşi au fost supuşi unor restricţii tot mai severe privind călătoriile în străinătate".

De asemenea, a menţionat că angajaţii mai apropiaţi de centrul de putere al Rusiei "se confruntă cu restricţii mai severe; oficialilor de la Kremlin li se interzice orice călătorie internaţională de agrement".

Rusia a devenit din ce în ce mai izolată de când a invadat Ucraina în februarie 2022, în parte din cauza sancţiunilor occidentale şi a restricţiilor de călătorie ce i-au fost impuse dupa ce a lansat invazia în ţara vecină.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto stirileprotv.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.