Sofia, capitala Bulgariei, intră în carantină de Paște

Sofia, capitala Bulgariei, intră în carantină de Paște

Bulgaria a interzis joi seară locuitorilor capitalei, Sofia, să părăsească oraşul pentru lungul weekend de Paştele ortodox, după o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în ţară, relatează AFP, citată de AGERPRES.

"Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri", a anunţat ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-o conferinţă de presă.

Derogări sunt acordate camioanelor transportând mărfuri şi maşinilor de salvare. Angajaţii care trebuie să meargă la locul de muncă vor avea permisiunea, numai între anumite ore şi pe baza unui document justificativ.

Restricţia a fost impusă după ce numeroşi locuitori din capitală au decis miercuri şi joi să plece cu maşinile în provincie pentru weekendul de Paştele ortodox.

Ministrul de interne, Mladen Marinov, a denunţat însă faptul că mulţi bulgari au prezentat acte falsificate de derogare. "Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor", a criticat el.

Bulgaria este deocamdată una din ţările europene cele mai puţin afectate.

Potrivit autorităţilor, un vârf al pandemiei este aşteptat după Paşte, la sfârşitul lui aprilie.

Credit foto europafm.ro.

Image
Image
Image
Image