Spania reintroduce restricţii drastice. În unele zone măştile au devenit obligatorii şi pe plaje sau la sporturile de echipă

Spania reintroduce restricţii drastice. În unele zone măştile au devenit obligatorii şi pe plaje sau la sporturile de echipă

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus. În Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie nu numai în spații închise, ci şi în spații deschise, indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.

Măsura purtării măştii în Andaluzia a fost impusă chiar și pe plaje și la piscine, unde masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, dacă se poate menține distanțarea fizică, relatează România TV. În restaurante și la terase, masca nu este obligatorie în timpul mâncatului sau băutului. Dar trebuie purtată atunci când nu se face consumație și când întâlnirile din localuri au loc între persoane care nu aparțin aceleiași familii. Masca nu este obligatorie în cazul practicării sportului individual în aer liber, dar în cazul celor de grup, da, cu excepția situației în care activitatea este incompatibilă cu masca. De la purtarea obligatorie a măștii în Andaluzia sunt exceptați copiii sub 6 ani și persoanele care nu pot folosi astfel de obiecte din motive medicale.

De asemenea, guvernul regional din Baleare a decis închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor de pe mai multe străzi din Mallorca. Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, se interzice folosirea paharelor mai mari de 600 de mililitri, care favorizează băutul din același recipient, precum și a paielor lungi pentru băutură. Decretul se numește "Împotriva turismului excesiv" și afectează și insula Ibiza, paradisul petrecăreților din toată lumea.

(Foto: CNN)

Image
Image
Image