Statul New York va examina un proiect de lege care interzice testele de virginitate

Statul New York va examina un proiect de lege care interzice "testele de virginitate", după o polemică generată de un rapper care a declarat că îşi duce fiica în fiecare an la ginecolog pentru a verifica dacă aceasta este încă virgină, potrivit AFP, citată de AGERPRES.

Deputata democrată Michaelle Solages, iniţiatoarea proiectului de lege, afirmă că aceste teste aduc atingere drepturilor femeilor şi consolidează stereotipurile ce vizează sexualitatea feminină.

"Testele de examinare a himenului nu sunt necesare din punct de vedere medical şi nu au niciun fundament ştiinţific", a declarat Michaelle Solages pentru AFP. "Ele sunt adeseori dureroase, umilitoare, dramatice pentru tinerele fete sau femei şi reprezintă cu adevărat o formă de violenţă sexuală", a adăugat ea.

Textul de lege, susţinut atât de democraţi, cât şi de republicani, potrivit unor dezvăluiri făcute de Michaelle Solages, urmează să fie discutat de camera inferioară a Parlamentului statului New York, în oraşul Albany, în luna ianuarie.

Dacă legea va fi adoptată, medicii care efectuează astfel de teste ar putea să îşi piardă dreptul de a practica medicina, a precizat aceeaşi deputată americană. Iar dacă testul este realizat de o persoană care nu este un profesionist din domeniul sănătăţii, el va fi considerat o agresiune sexuală.

Mai multe agenţii din cadrul ONU, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au solicitat interzicerea testelor de virginitate, care sunt încă utilizate frecvent în aproximativ 20 de ţări ale lumii.

Sursă foto AGERPRES.

Image
Image
Image
Image