SUA: Alabama adoptă o lege care prevede castrarea chimică a persoanelor acuzate de pedofilie

Alabama a adptat o lege care cere ca unele persoane acuzate de pedofilie să treacă prin intervenția de castrare chimică, scrie BBC News, citată de HotNews.

Potrivit noii legi, cei găsiți vinovați de agresiune sexuală împotriva unui minor sub 13 ani vor lua substanțe medicamentoase pentru inhibarea impulsurilor sexuale, cu o lună înainte de eliberarea condiționată. Tribunalul va avea responsabilitatea de a decide când poate fi tratamentul întrerupt.

În momentul de față 7 state americane, inclusiv Lousiana și Florida, au legi referitoare la castrarea chimică.

Proiectul de lege a fost semnat de guvernatorul Alabamei, Kay Ivey, luni. Măsura a fost propusă de republicanul Steve Hurst. Acesta a declarat că l-a marcat, în trecut, povestea unui copil agresat sexual dintr-un orfelinat.

Legea a fost criticată de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile din Alabama. Directorul executiv, Randall Marshall, a afirmat: "Nu este clar dacă procedura are de fapt un efect real sau dacă este măcar demonstrat medical [...] Când statul începe să experimenteze pe oameni, cred că se îndepărtează de Constituție."

Castrarea chimică presupune administrarea unor substanțe, injectabil sau pe cale orală, pentru a bloca producția de testosteron și pentru a inhiba apetitul sexual. ​

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image
Image