Submarin cu 3,3 tone de cocaină la bord, descoperit în largul coastei Spaniei

Un submarin având la bord 3,3 tone de cocaină a fost descoperit în largul coastei Spaniei, marcând un moment ”istoric” în lupta cu traficul de droguri, au anunţat miercuri autorităţile spaniole, transmite Reuters, citată de News.ro.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că este primul ”narcosubmarin” interceptat în Europa şi a adăugat că submarinul a fost descoperit sâmbătă, în apele din nord-vestul regiunii Galicia. Submarinul era încărcat cu 152 de baloturi de cocaină.

Valoarea de stradă a drogurilor este estimată la 100 de milioane de euro, a declarat Javier Losada, şeful delegaţiei guvernului central în Galicia.

Oficialii spanioli au spus că au primit informaţii despre vas de la un grup de lucru interguvernamental specializat în traficul de droguri, trimiţând o echipă care a urmărit submarinul sâmbătă noaptea.

Marea agitată a complicat eforturile de transferare a drogurilor pe altă ambarcaţiune, ceea ce i-a determinat pe suspecţi să scufunde submarinul, înainte de a-l abandona. În acest timp au fost depistaţi de ofiţerii care patrulau.

Poliţia a arestat la faţa locului un cetăţean ecuadorian care purta un costum de scafandru. Duminică dimineaţa, un al doilea ecuadorian a fost arestat, iar un al treilea suspect este dat în  urmărire.

Submarinul a fost transportat ulterior într-un port din Cangas, în provincia Pontevedra, unde pachetele cu cocaină au fost scoase.

Investigaţia continuă, poliţia lucrând să determine peovenienţa drogurilor şi cui erau destinate.

Poliţia a beneficiat de sprijinul forţelor de poliţie din Brazilia, Portugalia şi Stateşe Unite.

Sursă foto News.ro.

 

Image
Image
Image