Tensiuni la granița Turciei cu Grecia: Polițiștii greci au folosit gaze lacrimogene, în timp ce migranții au aruncat cu pietre

Tensiuni la granița Turciei cu Grecia: Polițiștii greci au folosit gaze lacrimogene, în timp ce migranții au aruncat cu pietre

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de migranți care arunca pietre în polițiștii de frontieră de la granița cu Turcia, arată imagini difuzate de televiziunea greacă, relatează Reuters, citată de HotNews.ro.

Grecia a declarat sâmbătă că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană, după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră.

Grupuri de oameni au aruncat, sâmbătă dimineața, pietre către poliția greacă de pe partea turcă a graniței. Autoritățile nu au permis reprezentanților mass-mediei să se apropie de partea greacă a graniței, iar jurnaliștii au fost ținuși la un kilometru distanță. Un martor Reuters a spus că zona miroase puternic a gaze lacrimogene.

Guvernul de la Atena a convocat pentru sâmbătă dimineaţă o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuţia problema migranţilor, potrivit AGERPRES.

Ankara susţine că a fost nevoită să relaxeze controalele la graniţă pentru refugiaţii care încearcă să ajungă din Turcia în Uniunea Europeană, din cauza presiunii celor care vin din Siria, împinşi de avansarea forţelor siriene în bastionul rebel Idlib.

Sursă foto: captură video Sam Pye- twitter.com/freddie1999

 

 

Image
Image
Image
Image