Trei români au fost condamnați la închisoare, în Franța. Au făcut să dispară, ca prin magie, diamante de un milion de euro

Trei români au fost condamnați la închisoare, în Franța. Au făcut să dispară, ca prin magie, diamante de un milion de euro

Trei români au fost condamnaţi în Franţa, marți, la patru ani de închisoare pentru o escrocherie elaborată prin care au sustras diamante în valoare de aproximativ un milion de euro, semnalează presa internațională citată de Agerpres. Aceștia au avut drept complice un sârb stabilit la Paris care a primit, în contumacie, o pedeapsă de cinci ani de detenţie şi este dat în urmărire internaţională.

Infractorii au pus mâna în august 2017 pe trei diamante care nu au fost recuperate. Păgubiţii sunt un bijutier francez şi partenerul său de afaceri indian.

Escrocii îşi începuseră operaţiunea cu o lună înainte, la un târg de diamante din Maroc, unde doi dintre ei s-au prezentat ca un cuplu de armeni bogaţi care doresc să investească în pietre preţioase. Grupul s-a reunit ulterior la Milano şi în sudul Franţei, la Mazamet, unde presupuşii cumpărători au cerut evaluarea diamantelor de către un expert independent.

După ce afacerea s-a încheiat, aşa-zisul expert a închis diamantele într-o cutie sigilată, pe care comerciantul indian de diamante a luat-o cu el, în aşteptarea transferului bancar în valoare de 1,1 milioane de dolari, promis de escroci. A doua zi, văzând că nu primeşte banii, vânzătorul a deschis cutia - care era goală.

Procuratura a arătat în instanţă că furtul s-a produs prin prestidigitaţie, cu ajutorul unei cutii cu fund dublu.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: knowledge.wharton.upenn.edu

Image
Image
Image
Image