Turiștii aruncă anual monede în valoare totală de 1,5 milioane de euro în Fontana di Trevi. Unde ajung banii

O dispută a izbucnit între Primăria Romei şi Biserica Romano-Catolică vizând destinaţia monedelor recuperate din Fontana di Trevi, una dintre cele mai faimoase atracţii turistice din capitala Italiei, în care turiştii aruncă numeroase monede convinşi de superstiţia că acest gest le va aduce noroc şi împlinirea unor dorinţe.

În fiecare an, circa 1,5 milioane de euro sunt strânşi din celebra fântână şi oferiţi, în mod tradiţional, unei organizaţii caritabile catolice, scrie Agerpres. Mai nou însă, Virginia Raggi, primarul oraşului, doreşte ca această sumă să ajungă la infrastructura sever afectată a oraşului, deşi organizaţia Caritas, beneficiara de până acum a sumei, susţine că schimbarea destinaţiei banilor îi va lovi pe cei săraci.

"Nu am prevăzut acest rezultat", a declarat Benito Ambarus, directorul Caritas, pentru Avvenire, ziarul oficial al conferinţei episcopilor catolici italieni. "Încă sper că nu va fi final", a precizat el. În ediţia de sâmbătă, ziarul a publicat un articol critic despre această iniţiativă a Primăriei, cu titlul sugestiv "Banii luaţi de la cei mai săraci", relatează Digi 24.

Pe de altă parte, consilierii municipali au aprobat schimbarea, prevăzută să se producă în luna aprilie.

Image
Image
Image
Image