Ucraina majorează livrările de cereale către porturile de la Marea Neagră

cereale Ucraina porturi Marea Neagră
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Succesul noului coridor de export al Ucrainei de la Marea Neagră a dus la o majorare semnificativă a numărului de vagoane încărcate cu cereale care se îndreaptă spre porturile din regiunea Odesa, a anunţat Valeri Tkachov, adjunctul directorului departamentului comercial de la Căile Ferate Ucrainene, într-o postare pe Facebook, transmite AGERPRES citând Reuters.

Săptămâna trecută, numărul de vagoane încărcate cu cereale care se îndreaptă spre porturile din regiunea Odesa a crescut cu peste 26%, la 5.341, de la 4.227, a declarat Tkachov. În săptămâna precedentă creşterea fusese de aproximativ 50%.

Până la 970 de vagoane sunt încărcate zilnic la silozurile din port.

Vicepremierul Oleksandr Kubrakov a anunţat joi că 91 nave au exportat 3,3 milioane tone metrice de produse agricole şi metal e de când a devenit operaţional coridorul maritim, în august.

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 15% în octombrie, comparativ cu luna precedentă, la 4,8 milioane tone metrice, datorită coridorului maritim, a anunţat recent Asociaţia de afaceri agricole UCAB.

Guvernul de la Kiev se aşteaptă ca recolta de cereale şi seminţe oleaginoase să se situeze la 79 milioane tone în 2023, iar excedentul exportabil în 2023/2024 să fie de aproximativ 50 milioane tone.

 

Foto ilustrativ, g4media.ro.

Image