UE vrea să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G

UE vrea să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G

Statele Europene vor să combată știrile false care leagă răspândirea bolii COVID-19 de tehnologia 5G, în contextul în care dezvoltarea noii tehnologii ar putea stimula economia europeană și ar ajuta UE să concureze mai bine cu Statele Unite sau cu China, scrie euractiv.com, potrivit Digi24.

Conform unor rapoarte prezentate de reprezentanții unor grupuri de telecomunicații, în cel puțin 10 state europene stâlpii de telefonie mobilă au fost incendiați iar angajații firmelor de telecomunicații au fost hărțuiți.

Știrile false au instigat la atacul asupra stâlpilor de telefonie mobilă, în ciuda apelurilor repetate ale autorităților și a Organizației Mondiale a Sănătății, care au respins afirmațiile că răspândirea noului coronavirus ar avea vreo legătură cu dezvoltarea noii tehnologii. „Virusurile nu pot călători prin unde radio sau rețele mobile, iar COVID-19 s-a extins și în țările unde nu este dezvoltată tehnologia 5G”, susțin reprezentanții OMS.

Potrivit sursei citate, într-un document al UE citat de Reuters, se arată că țările membre și-au subliniat îngrijorarea în cadrul unei conferințe video care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul miniștrilor UE „susține importanța luptei împotriva răspândirii dezinformărilor legate de rețelele 5G, în special a celor care leagă răspândirea bolii COVID-19 de rețelele de telefonie mobilă”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Comisia Europeană a respins astfel de afirmații.

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image
Image