Un șofer român a fost amendat cu peste 26.000 de euro în Franța

Un șofer de TIR din România a primit o amendă de proporţii în Franța: 26.250 de euro, în urma unui control de rutină pe o autostradă din nordul țării.

Șoferul român lucra pentru o firmă din Spania și, în timp ce călătorea în nordul Franței, a fost prins pe A1 de un echipaj al jandarmeriei care efectua un control de rutină, la Arras, relatează Digi 24, citând presa franceză. Membrii echipajului au constatat că bărbatul a încălcat legea de 31 de ori, relatează lavoixdunord.fr. Majoritatea infracțiunilor au fost cele privind nerespectarea timpului de repaus, deoarece șoferul român ar fi condus peste opt ore încontinuu, față de patru ore și jumătate cum prevede legea. Mai mult, acesta folosea și un card al altui șofer, pentru a depăși timpii legali de condus.

Faptele reprezintă nu numai un pericol grav pentru ceilalți șoferi, dar evidențiază și concurența neloială practicată de unele companii”, a precizat Jandarmeria Pas-de-Calais. Camionul acestuia a fost sechestrat până la plata amenzii, mai notează sursa citată.

Image
Image
Image