Un adolescent de 19 ani, condamnat la închisoare din cauza unei farse prin telefon

Un adolescent din SUA a fost condamnat la 15 luni de închisoare deoarece a fost complice la o farsă prin telefon, care a dus la moartea unui om nevinovat, potrivit BBC, citată de HotNews.

Casey Viner, în vârstă de 19 ani, din Ohio, a plănuit cu amicul său, Tyler Barriss, să sune la poliție pentru a realiza o farsă. În timpul apelului către 911, Barriss a zis că își ține familia ostatică, iar când poliția a ajuns la adresa oferită, ofițerii au împușcat un bărbat pe nume Andrew Finch.
Cei doi indivizi au recunoscut că au realizat apelul după ce s-au certat cu un alt jucător de jocuri video, Shane Gaskill, în timp ce jucau Call of Duty. Viner a pledat vinovat pentru acuzațiile de complot și obstrucționare a legii. Barriss a spus poliției că și-a împușcat tatăl și că ceilalți membri ai familiei sunt ostatici și dat poliției adresa despre care credea că este a casei lui Gaskill. Însă adresa era a lui Finch, iar acesta a fost împușcat de un ofițer în momentul în care și-a mișcat mâinile în dreptul taliei.
Potrivit sursei citate, Barriss a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Imagine cu caracter ilustrativ, playtech.ro.

 

Image
Image
Image