Un azil de bătrâni din SUA, decimat de angajaţi bolnavi de COVID-19 (raport)

Un azil de bătrâni din SUA, decimat de angajaţi bolnavi de COVID-19 (raport)

Epidemia de COVID-19 care a ucis cel puţin 35 de persoane într-un azil de bătrâni de tip spital de lângă Seattle a fost alimentată probabil de membri ai personalului veniţi la locul de muncă în timp ce prezentau simptome ale bolii, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare americane publicat miercuri, informează AFP, citat de AGERPRES.

Mai mult de jumătate dintre decesele cauzate de noul coronavirus recenzate în statul Washington, unul dintre principalele focare ale pandemiei în SUA, au legătură cu centrul Life Care din Kirkland.

După ce au inspectat azilurile de bătrâni din regiune, Centrele pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC) au descoperit că "angajaţi care au venit la muncă în timp ce prezentau simptome" şi care "munceau în mai multe instituţii" au contribuit probabil la propagarea coronavirusului.

Contagierea a fost de asemenea favorizată de absenţa echipamentului de protecţie, lipsa de pregătire şi o indentificare tardivă a noului coronavirus, care făcea totuşi ravagii de săptămâni bune în Asia, se estimează în raportul CDC.

Potrivit sursei citate, centrul Life Care din Kirkland este specializat în îngrijirea persoanelor în vârstă care suferă de afecţiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau problemele cardiace, şi prin urmare mai vulnerabile la COVID-19.

Credit foto kcra.com.

Image
Image
Image
Image